Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова спільно з Групою ДТЕК та Метінвест відкрили логістичний хаб у Польщі

01.04.2022

Фонд Ріната Ахметова спільно з Групою ДТЕК та Метінвест у Польщі організували та налаштували канал постачання гуманітарної допомоги на територію України з країн Європейського союзу.

– Гуманітарна допомога закуповується у країнах Європи та доставляється в Україну за допомогою залізничного сполучення. Потім продуктові набори формуються на наших розподільчих центрах у Запоріжжі та Кривому Розі. На сьогоднішній день – це розвинена та стабільна мережа логістичних центрів, де допомога формується, обробляється та доставляється людям, які цього гостро потребують, – розповідає директор департаменту регіонального розвитку Групи Метінвест Олександр Вишняков.

За його словами, продуктові набори від Фонду отримуватимуть також мешканці регіонів України, що найбільш постраждали від війни, а також жителі населених пунктів, які сьогодні знаходяться на лінії вогню.

– Фонд Ріната Ахметова закуповує та формує в логістичних центрах продуктові набори для людей, які найбільше їх потребують. Завдяки спільній та системній роботі Фонду з місцевою владою, мерами, а також очільниками ОДА різних областей, ми можемо швидко та оперативно надавати потрібну кількість наборів для найбільш незахищених категорій громадян, – підкреслив спікер.

Олександр Вишняков додав, що на сьогоднішній день завдяки хабу із країн ЄС в Україну вже доставлено 117 тонн продуктів, а 300 тонн знаходяться ще в дорозі. 

Загалом продуктові набори від Фонду отримають 200 тисяч українців.

Допомога надається у рамках програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів». За 16 років роботи Фонд Ріната Ахметова допоміг вижити 8 млн. осіб, із них 3.5 млн. були врятовані на Донбасі.