Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова подарував дівчинці з інтернату подорож в історію

12.03.2020

Вихованка Слов'янської школи-інтернату №23 Поліна Кучеренко – одна з учасниць мотиваційних зустрічей проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Твоя суперсила». Дівчинка хоче стати знавцем рідного краю – екскурсоводом, тому Фонд подарував їй унікальну можливість вперше випробувати себе в професії мрії. Разом із однокласниками Поліна відвідала краєзнавчий музей Слов'янська, де на них чекала справжня подорож у глибину століть. А Поліну – ще й особливий сюрприз, справжній майстер-клас, де вона вперше виступила в ролі музейного екскурсовода. А це зовсім нелегко, адже потрібно не лише володіти знаннями про тисячі предметів старовини, але й перетворити їх на захоплюючу розповідь для відвідувачів.

«Трохи було складно побудувати речення, щоб було все зрозуміло і чітко. Такі майстер-класи потрібні, аби дізнатися щось нове для себе, розширити свій кругозір. Дякую Фонду Ріната Ахметова, мені дуже сподобалося!», - поділилася своїми враженнями Поліна.

Перший крок дівчинки професіонали оцінили на гідному рівні.

«Дівчинка – молодець! Видно, що у неї вогник в очах є. Вона засвоїла одну з тем досить легко, досить швидко», – розповів науковий співробітник Слов'янського краєзнавчого музею Віталій Киркач.

Проєкт «Рінат Ахметов - Дітям. Твоя суперсила» допомагає вихованцям інтернатних установ на практиці розкрити свій талант і змінити життя на краще.

«Найголовніше – зробити перший крок. Для Поліни Кучеренко цим кроком став подарунок від Фонду Ріната Ахметова – майстер-клас від професійного екскурсовода», – пояснила менеджер проєктів Фонду Оксана Іщук.

Проєкт «Рінат Ахметов – Дітям. Твоя суперсила» – це серія мотиваційних зустрічей відомих і успішних людей з вихованцями інтернатів. Амбасадори Фонду – зірки телеканалу «Україна», а також відомі письменники й артисти – власним прикладом показують дітям, позбавленим батьківського тепла, і дітям з особливими потребами, що досягти визначеної мети – реально. З грудня 2018 року 9 амбасадорів Фонду Ріната Ахметова провели 34 мотиваційні зустрічі, на яких побували понад 800 дітей.