Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова почав навчання за проектом «Наставництво»

30.05.2016

30 травня, у Маріуполі, почали навчати для команди психологів і соціальних працівників, які надалі стануть тренерами проекту Фонду Ріната Ахметова «Наставництво». Триденне навчання проводить Благодійний фонд «Одна надія», чия методологія роботи з дітьми-сиротами успішно впроваджується в Україні упродовж останніх 8 років.

«Завдання цього курсу навчання – підготувати тренерів для майбутніх наставників. Надати повну інформацію про те, хто такі наставники, у чому їхні основні функції, і якими є особливості роботи з дітьми-сиротами. Наставниками стануть тільки спеціально підготовлені люди, які пройдуть ретельний добір і отримають психологічні консультації для роботи з вихованцями інтернатів та дитячих будинків. Головне завдання наставника – допомогти дитині реалізуватися в самостійному житті за межами інтернату», – розповіла Вікторія Чагалян, менеджер проекту «Наставництво».

Проект «Наставництво» Фонду Ріната Ахметова передбачає розвиток у дитини-сироти її потенціалу, впевненості у власних силах, визначення життєвих цілей, формування людських взаємин і практичних навичок у різних сферах. Наставники будуть працювати у Святогірську й Маріуполі з дітьми-сиротами від 12 до 18 років за трьома напрямами: допомога в навчанні, профорієнтація й соціалізація.

«У центрі уваги проекту Фонду Ріната Ахметова «Наставництво» – дитина і її потреби. Ми ретельно добираємо кадри, навчаємо фахівців, щоб майбутні наставники, психологи, соцпрацівники стали однією командою, яка готова допомагати дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, у навчанні, соціалізації та профорієнтації», – сказала Вікторія Чагалян.