Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова передав Житомирській області експрес-тести для лікарів швидкої допомоги

18.05.2020

Житомирський центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримав 2350 тест-систем для виявлення коронавірусної інфекції. Експрес-тести закуплені та передані медикам Фондом Ріната Ахметова.

Саме для лікарів швидкої допомоги Фонд Ріната Ахметова закупив і доставив в Україну ще 20 000 експрес-тестів. Високоточні тести отримають майже 10 000 медпрацівників з обласних центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф в Житомирі, Чернівцях, Івано-Франківську, Тернополі, Рівному, Вінниці та Львові. Ці тести - частина масштабної допомоги Фонду Ріната Ахметова медикам країни в боротьбі з пандемією.

Раніше Фонд доставив в Україну і передав державним медичним установам 300 000 експрес-тестів для пацієнтів. Крім того, в координації з Міністерством охорони здоров'я України, Фонд і підприємства групи SCM вже три місяці працюють над забезпеченням медиків засобами індивідуального захисту, а державних медустанов - обладнанням, діагностичними та витратними матеріалами. В цілому, для боротьби з епідемією COVID-19 в Україні Рінат Ахметов направив 300 мільйонів гривень.

Заступниця керівника Житомирської обласної державної адміністрації Наталія Остапченко наголосила на важливості передачі експрес-тестів і подякувала Фонду Ріната Ахметова за допомогу та співпрацю:

– Організація безпеки наших медиків – загальна мета і загальне завдання. Спільними зусиллями ми багато чого можемо зробити. І це яскравий приклад того, як бізнес і влада працюють разом на благо України та Житомирської області в тому числі.

Директор департаменту охорони здоров'я Житомирської ОДА Микола Суслик розповів про ситуацію з коронавірусом у регіоні та заходи, які вживаються для боротьби з пандемією:

– Ситуація стабільна, контрольована. Завдяки спільним зусиллям влади, спонсорів і гуманітарній допомозі ми маємо можливість як одягнути медичних працівників, щоб забезпечити їхню безпеку при наданні допомоги хворим COVID-19, так і провести моніторинг, тестування. Щоб серед медпрацівників не поширювалося захворювання, і вони мали можливість бути на робочих місцях і надавати допомогу пацієнтам.

Виконуюча обов'язки головного лікаря Житомирського центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Світлана Мошковська розповіла, наскільки важливо вчасно виявити коронавірус саме у працівників швидкої допомоги. Вона також висловила подяку Фонду Ріната Ахметова за проєкт «200 швидких для України», оскільки Житомир отримав відразу вісім суперсучасних спецавтомобілів: шість машин типу В («реанімації на колесах»), одну неонатальну машину (реанімація новонароджених) і один медичний позашляховик Toyota Land Cruiser .

– Ми з Фондом Ріната Ахметова працюємо майже рік. Завдяки Фонду конкретно до нашої установи надійшло сім автомобілів. Дуже вдячні за допомогу, – сказала Світлана Мошковська.

Проєкт «200 швидких для України» був реалізований з ініціативи Президента Володимира Зеленського та особистим рішенням Засновника Фонду Ріната Ахметова. Вперше за 28 років незалежності країни Рінат Ахметов – єдиний благодійник, який передав медикам таку кількість суперсучасних машин швидкої допомоги.

Медики України отримали 64 позашляховика, 22 неонатальних автомобіля та 114 «реанімацій на колесах». Сьогодні багато з цих машин залучено до боротьби з епідемією по всій країні.