Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова передав сучасний апарат ШВЛ центральній лікарні Косова

26.06.2020

Високоякісний апарат штучної вентиляції легенів від Фонду Ріната Ахметова і ДТЕК отримала Косовська центральна районна лікарня на Прикарпатті.

«Ми вже передали області 13,4 тисячі експрес-тестів для діагностики вірусу, 12 000 захисних костюмів для медиків, 5 апаратів ШВЛ. А сьогодні – ще один апарат виробництва французької компанії Air Liquide Medical Systems SA. Це висококласне обладнання, яке важко купити, тому що через пандемію воно затребуване в кожній країні світу», – сказав представник ДТЕК Олександр Воронкін.

Як розповів директор лікарні Дмитро Микитюк, допомога Фонду Ріната Ахметова є надзвичайно важливою для медиків Косова.

«Ми раді такому сучасному і вкрай необхідного апарату. Апаратів ШВЛ такого високого класу у нас не було. Дякую», – сказав Дмитро Микитюк.

До слів подяки приєднався голова райдержадміністрації Косовщини Петро Іванишин:

«Хочу подякувати Фонду за такий необхідний та цінний подарунок. Зараз йде мова про життя і здоров'я нашої нації. Упевнений, такі апарати врятують не одне життя».

На початку червня Фонд доставив у країну 32 апарати ШВЛ. Це найбільша партія, що перетнула кордон України з початку карантину. Апарати вже передані до державних медустанов у Львівській, Івано-Франківській, Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Харківській областях та Києві.

 «Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти країні рятувати життя людей. Він реалізується за програмою «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, у рамках цієї програми було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. Зокрема 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких використовуються в боротьбі з епідемією в усіх областях.

Докладніше про те, як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні боротися з коронавірусом, читайте в нашому спеціальному матеріалі