Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова передав лікарні в Костянтинівці апарат ШВЛ виробництва Франції

22.06.2020

Фонд Ріната Ахметова і SCM передали високоякісний апарат штучної вентиляції легенів Monnal T75 виробництва Air Liquide Medical Systems SA (Франція) інфекційній лікарні Костянтинівки в Донецькій області.

«Це транш з найбільшої партії ШВЛ, привезеної в Україну з початку епідемії. 32 апарати доставлені в країну. Вони розподілені між опорними лікарнями шести областей. Рінат Ахметов ще в лютому першим прийшов на допомогу країні. Він об'єднав ресурси благодійного Фонду, ФК «Шахтар» і бізнесів SCM і виділив 300 мільйонів гривень на боротьбу з COVID-19 в рамках проєкту Фонду Ріната Ахметова «Боротьба з COVID-19 в Україні». Вони спрямовані на вирішення найважливіших медичних потреб країни, що були визначені в координації з Міністерством охорони здоров'я: від засобів індивідуального захисту для лікарів до складного медичного обладнання для державних лікарень, опорних для порятунку життів», – розповіла Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.

Як зазначив представник SCM Олександр Вишняков, для Фонду Ріната Ахметова допомога системі охорони здоров'я завжди була серед пріоритетів в роботі. Особливо сьогодні.

«У координації з регіональними штабами протидії коронавірусу Фонд системно забезпечує лікарні необхідним обладнанням, яке стало дефіцитним у всьому світі», – сказав Олександр Вишняков.

У свою чергу секретар Костянтинівської міської ради Юрій Розумний подякував за допомогу, зазначивши її важливість.

«Фонд Ріната Ахметова є одним з найяскравіших прикладів того, як можна методично та спокійно працювати над зміцненням матеріально-технічної бази нашої системи охорони здоров'я. І сьогодні ми присутні на передачі висококласного, точного і професійного обладнання, яке допомагає рятувати життя», – повідомив Юрій Розумний.

За словами головної лікарки інфекційної лікарні Надії Шейченко, це вже не перша допомога Ріната Ахметова для медиків Костянтинівки:

«Ваші апарати допомогли зняти дихальну недостатність нашим пацієнтам. Величезна подяка Фонду Ріната Ахметова за допомогу цим висококласним обладнанням, за наше постійне співробітництво. Коли все роблять від щирого серця, це приносить плоди».

Раніше Фонд Ріната Ахметова передав інфекційній лікарні Костянтинівки два сучасних апарати ШВЛ. Заступник глави департаменту охорони здоров'я Донецької облдержадміністрації Марина Корнєєва зазначила, що тільки спільними зусиллями можна протистояти загрозі, з якою стикнулася Україна.

«Коронавірус є дуже серйозним викликом для системи охорони здоров'я як держави в цілому, так і Донецької області. І дуже важливу роль в лікуванні хворих відіграє не лише професіоналізм медичних працівників, а й наявність сучасного медичного обладнання. У тому числі апаратів штучної вентиляції легенів. Фонд Ріната Ахметова надає найбільш масштабну і безпрецедентну допомогу в придбанні обладнання і засобів захисту. Також хочу відзначити системний підхід Фонду, адже допомога надається не одній лікарні, а лікувальним установам усієї області», – пояснила Марина Корнєєва.

Фонд Ріната Ахметова з самого початку епідемії допомагає медикам Донецької області впоратися з викликом. В опорні лікарні Маріуполя, Селидового, Краматорська, Костянтинівки, Покровська, Волновахи, Слов'янська, Бахмута, Авдіївки та інших міст шахтарського краю передаються експрес-тести, засоби індивідуального захисту та обладнання для лікарень і лабораторій.

«Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти в порятунку життя людей. Він реалізується за програмою «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, у рамках цієї програми було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатним долати бездоріжжя. Зокрема 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких використовуються в боротьбі з епідемією в усіх областях.

Докладніше про те, як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні боротися з коронавірусом, читайте в нашому спеціальному матеріалі.