Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова передав комплекти спецодягу медикам клінічної лікарні Івано-Франківська

27.06.2020

Фонд Ріната Ахметова передав комплекти спецодягу медикам Центральної міської клінічної лікарні Івано-Франківська. Він призначений для працівників відділення інтенсивної терапії, які контактують з хворими на коронавірус.

«Шановні медики, спасибі вам за вашу самовіддану працю! Четвертий місяць ви сміливо воюєте зі смертельною загрозою - новим вірусом, який охопив всю планету. І четвертий місяць Фонд Ріната Ахметова допомагає вам і тисячам вашим колег по всій країні в цій боротьбі. Ми передаємо 9 костюмів, ще 10 будуть передані в перших числах липня», - сказав Олександр Воронкін, представник регіонального штабу по боротьбі з коронавірусом.

У свою чергу головний лікар лікарні Тарас Масляк подякував Фонд за допомогу, особливо відзначивши роль нової медичної техніки.

«Велике спасибі від наших медичних працівників. Апарат штучної вентиляції легенів Фонду нам був життєво необхідний. Дуже хороша «машина». Дякуємо за те, що ви робите для держави», - зазначив Тарас Масляк.

Раніше Фонд Ріната Ахметова передав 6 апаратів ШВЛ державним лікарням Івано-Франківська. Також Івано-Франківський обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримав експрес-тести для виявлення коронавірусної інфекції. Зокрема, 3400 тест-систем призначені саме для медиків, щоб вони могли контролювати своє здоров’я. Ще 10 000 тестів отримали обласні державні медустанови Прикарпаття для перевірки пацієнтів із підозрою на COVID.

«Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти країні рятувати життя людей. Він реалізується в рамках програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, у рамках цієї програми було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. Зокрема, 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких використовуються в боротьбі з епідемією в усіх областях.

Докладніше про те, як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні боротися з коронавірусом, читайте в нашому спеціальному матеріалі.