Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова передав два апарати ШВЛ Надвірнянській райлікарні

16.06.2020

Фонд Ріната Ахметова і ДТЕК передали два апарати штучної вентиляції легенів Надвірнянській центральній районній лікарні в Івано-Франківській області.

«Фонд придбав і передає українським медикам 200 сучасних апаратів штучної вентиляції легенів. Черговий транш - 32 апарати - вже доставлені в Україну. Це наймасштабніша допомога країні за час епідемії коронавірусу. Апарати ШВЛ від Фонду прості у використанні й майже повністю виключають людський чинник. До багатьох лікарень у всій Україні ШВЛ такого класу потрапляють вперше. По суті, це внесок Фонду в модернізацію української системи охорони здоров’я», – розповіла Наталя Ємченко, член Наглядової ради Фонду.

Головлікар лікарні Сергій Ємельянчук подякував за допомогу, вказавши на її необхідність.

«Хочу подякувати Фонду Ріната Ахметова. Наша лікарня була опорною під час епідемії коронавірусу й ми відчули брак медичного обладнання, яке рятує життя. І Фонд відгукнувся на наше прохання про допомогу», – сказав Сергій Ємельянчук.

Представник ДТЕК Олександр Воронкін також передав сертифікати медикам, які пройшли навчання для лікарів, що працюють з апаратами ШВЛ. Тригодинний вебінар Фонд Ріната Ахметова організував із Міністерством охорони здоров’я та Асоціацією анестезіологів України. Провідні експерти МОЗ ділилися з лікарями державних медустанов передовим світовим досвідом лікування COVID-19 і нюансами роботи з останніми моделями ШВЛ.

«Хочу сьогодні подякувати нашим медикам за хоробрість у боротьбі з короновірусом, за бажання вдосконалювати знання та за тисячі врятованих життів», – сказав Олександр Воронкін.

Медики також отримали в подарунок сертифікати на комплект медичного спецодягу. Лікарі зможуть за QR-кодом вибрати необхідні розміри – й одяг буде зшито для них за спецзамовленням.

Раніше Фонд Ріната Ахметова передав три апарати ШВЛ двом лікарням Івано-Франківська. Також Івано-Франківський обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримав експрес-тести для виявлення коронавірусної інфекції. Зокрема, 3400 тест-систем призначені саме для медиків, щоб вони могли контролювати своє здоров’я. Ще 10 000 тестів отримали обласні державні медустанови Прикарпаття для перевірки пацієнтів із підозрою на COVID.

«Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти країні рятувати життя людей. Він реалізується в рамках програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, у рамках цієї програми було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. Зокрема 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких використовуються в боротьбі з епідемією в усіх областях.

Докладніше про те, як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні боротися з коронавірусом, читайте в нашому спеціальному матеріалі