Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова передав 2800 експрес-тестів медикам швидкої допомоги Тернопільській області

14.05.2020

Фонд Ріната Ахметова передав 2800 експрес-тестів для медиків Тернопільській області. Вони призначені винятково для бригад екстреної невідкладної допомоги.

– Рінат Ахметов виділив 300 мільйонів гривень на боротьбу з COVID-19. Вони спрямовані на вирішення найважливіших медичних потреб країни, які визначені в координації з Міністерством охорони здоров'я. Щоб запобігти епідемії, потрібно діяти на випередження, і саме тести дозволяють дуже швидко виявити зараження. Тому Фонд закупив і передав в регіони 300 000 експрес-тестів для діагностики пацієнтів. Але вони не менш важливі і для самих медиків, особливо бригад швидкої допомоги, які опинилися в найбільш вразливій групі ризику. Тому для них були додатково придбані та доставлені в Україну ще 20 000 тестів. Частину цієї допомоги Фонд вже передав медикам Львівської, Івано-Франківської та Вінницької областей, – розповіла Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду Ріната Ахметова.

За її словами, Фонд не вперше допомагає сфері невідкладної медицини. В 2019 році в рамках проєкту «200 швидких для України» сучасні автомобілі швидкої допомоги отримали всі регіони країни. Так, у Тернопільській області працюють чотири унікальні машини, що самі медики називають «палатою інтенсивної терапії на колесах». Бригади на трьох позашляховиках приїжджають до пацієнтів навіть у самих важкодоступних районах. Також область одержала автомобіль неонатальної швидкої, де був встановлений апарат штучної вентиляції легенів. В умовах епідемії коронавірусу він став особливо необхідний.

Заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Віктор Устенко наголосив на важливості цієї допомоги:

– Сьогодні в країні надзвичайна ситуація. Важливо включитися всім, щоб допомогти державі боротися з епідемією. Спасибі велике бізнесу за те, що відгукнулися.

Начальник управління охорони здоров'я Тернопільської ОДА Володимир Богайчук розповів про активну допомогу регіону не лише в період пандемії:

– Фонд Ріната Ахметова передав нам машини швидкої допомоги, засоби індивідуального захисту, експрес-тести. Дякуємо за те, що допомагаєте, розумієте ситуацію, приєднуєтеся до добрих справ.

Як сказав директор Тернопільського центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Михайло Джус, сьогодні особливо важливо не допустити поширення хвороби серед співробітників швидкої допомоги та подякував Фонд за тісну співпрацю.

–  З Фондом Ріната Ахметова ми почали працювати в 2019 році. Одержали машини швидкої допомоги. Вони всі оснащені сучасним медичним обладнанням. У період пандемії було важко із засобами індивідуального захисту. Дякую Фонду, що допоміг нам з ними і окреме спасибі за тести, які ми отримали сьогодні, – сказав Михайло Ярославович.

Детально про те, як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні боротися з коронавірусом, – наш СПЕЦІАЛЬНИЙ МАТЕРІАЛ.