Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова організував зустріч ФК «Шахтар» з прийомними родинами та дитячими будинками сімейного типу Дніпропетровська

22.04.2013

Гравці ФК «Шахтар» зустрілися з дітьми з прийомних родин та дитячих будинків сімейного типу Дніпропетровська в рамках проекту «Сирітству – ні!» благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України». На зустріч зі своїми вболівальниками команда прибула у повному складі на чолі з головним тренером Мірчей Луческу.  Дітлахи змогли взяти автографи й сфотографуватися з футболістами.

«Це вже друга зустріч гравців ФК «Шахтар» з дітьми з інших областей України. В минулому році подібна зустріч відбулась в притулку у місті Харків. Такі акції вже стають доброю традицією. Вони привертають увагу широкого загалу до серйозної проблеми – сирітства в Україні, - розповідає керівник проектів фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Дар’я Кас’янова. –Для нас важливо, що «Шахтар» поділяє наші цінності. Головна з них – кожна дитина повинна жити в родині, а не в інтернаті. Завдяки підтримки ФК «Шахтар» про наш проект «Сирітству – ні!» дізнаються  люди, які ніколи не замислювалися про проблему сирітства й, можливо, завдяки цьому більше українських дітей з порталу www.sirotstvy.net знайдуть добру люблячу родину».

Крім цього, футболісти пропагують здоровий засіб життя, плекають любов до спорту навіть у самих маленьких дітей. Це також   позитивно позначається на вихованні покоління, що зростає.

Дітлахи з радістю ставили питання захиснику й півзахиснику ФК «Шахтар» Сергію Кривцову й Олексію Гаю. А після футболісти підбили підсумки конкурсу малюнків «Моя родина – моя команда» й нагородили переможців. Ними стали Олександр Пищук (16 років, ДБСТ Майї та Аркадія Баранових) та Владислав Тирка (15 років, прийомна родина Нелі та Сергія Чеботар).

Переможці отримали символічних м’яких кротів від ФК «Шахтар». Також усі присутні отримали безкоштовні білети на матч «Шахтар» - «Дніпро».