Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова організував прес-тур для журналістів у Волинський обласний протитуберкульозний диспансер

25.09.2012

 

25 вересня 2012 року в рамках програми «Зупинимо туберкульоз в Україні», яку реалізовує фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» разом з партнерами, було організовано прес-тур у Волинський обласний протитуберкульозний диспансер для журналістів місцевих ЗМІ.

За останні декілька років у Волинській області, як і в Україні загалом, вдалося досягнути значних успіхів у боротьбі з туберкульозом. Проте епідемію ще не подолано, і для того, щоб досягнути прогресу, в українських Цілях Розвитку Тисячоліття (MDG 6, Завдання 6б) та цілях Глобального партнерства «Зупинити туберкульоз» (СТОП-ТБ) – виявляти 70% усіх хворих на туберкульоз та успішно виліковувати 85%  випадків захворювання – необхідно концентруватися не лише на медичних питаннях, які, безумовно є дуже важливими (вдосконалення процедури діагностики, забезпечення медичними препаратами, кадровий потенціал), а й приділити увагу численним соціальним, економічним, правовим та політичним проблемам.

Метою даного прес-туру є привернення уваги до проблеми захворювання на туберкульоз, ознайомлення з епідеміологічною ситуацією у Волинській області та Україні, з особливостями лікування туберкульозу, а також останніми досягненнями в діагностиці та лікуванні даного захворювання.

Одним із важливих елементів подолання епідемії туберкульозу є покращення діагностики туберкульозу. В рамках прес-туру Василь Зогорулько, головний лікар Волинського обласного протитуберкульозного диспансеру, показав журналістам приміщення обласного протитуберкульозного диспансеру, в якому встановлене сучасне діагностичне обладнання (лабораторні центрифуги, морозильна камера, шафи біологічної безпеки, термостати, екрановані бактерицидні випромінювачі тощо), а також розповів про теперішню ситуацію з діагностики і лікування туберкульозу, нагальні потреби і плани на майбутнє.

Під час прес-туру також  відбулась презентація інформаційно-ресурсного центру «Життя без ТБ».

Журналісти мали змогу поспілкуватись із Василем Загорулько – головним лікарем Волинського обласного протитуберкульозного диспансеру, Марією Адамчук - АКСМ координатором Програми «Зупинимо туберкульоз в Україні» фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» у Волинській області, а також представником Програми «Зупинимо туберкульоз в Україні», яку реалізує фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» разом з партнерами.

За додатковою інформацією звертайтесь, будь ласка, до Марії Адамчук, АКСМ координатора Програми «Зупинимо туберкульоз в Україні» фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» у Волинській області, за тел. 095 890 06 32.