Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова надає психологічну допомогу жителям Донбасу

29.07.2021

Фонд Ріната Ахметова в рамках Музею «Голоси Мирних» надає психологічну допомогу жителям Донбасу. Фахівці Фонду допомагають упоратися з травмами війни, депресіями, тривожними станами, викликаними збройним конфліктом, непростою соціально-економічною ситуацією та пандемією. 


– Ми надаємо психологічну допомогу мирним жителям, які проживають на лінії розмежування, та переселенцям. Працюємо в онлайн-форматі шляхом групової терапії й індивідуальних сесій. Коли жителі Донбасу розповідають свої історії для онлайн-музею «Голоси Мирних», їм пропонується надання психологічної допомоги, і багато хто погоджується нею скористатися, – розповіла сертифікована гештальт-терапевтка, сімейна психологиня Катерина Вепро.


Музей Фонду Ріната Ахметова «Голоси Мирних» – це унікальний безпрецедентний онлайн-проєкт, покликаний розповісти всьому світові про мирних жителів Донецької та Луганської областей, які постраждали внаслідок збройного конфлікту в регіоні. На сьогодні Музей уже зібрав понад 2 тисячі історій людей і поставлена ​​мета до 2025 року зібрати 100 тисяч.


– Для мирних жителів східних областей і всієї України «Голоси Мирних» – це безпечний простір, у якому люди вперше можуть відкрито розповісти про свої особисті трагедії і таким чином звільнитися від тягаря мовчання. Це простір гуманізму та прийняття, – розповіла директорка з комунікацій Фонду Ріната Ахметова Юлія Єршова.


На думку психологів, негативно відобразилися на психоемоційному стані людей, які живуть біля лінії розмежування, карантин через поширення коронавірусу та наслідки перенесеної інфекційної хвороби.


– Жителі східних регіонів України поступово навчилися жити в тих умовах, у які потрапили внаслідок бойових дій, почали якось облаштовувати своє життя, а тепер до травми війни ще додалася інша масштабна травма і зміна життя через COVID-19. Ми намагаємося знизити рівень тривоги у людей і даємо їм техніки швидкої допомоги, щоб було легше справлятися з травмуючими подіями, – зазначила Катерина Вепро та закликала жителів Донбасу зцілюватися від травм і болю заради майбутнього.


Щоб отримати психологічну підтримку, мирним жителям Донбасу та переселенцям достатньо звернутися на гарячу телефонну лінію Фонду: 0800509001.


Ви також можете залишити свою історію в Музеї «Голоси Мирних», заповнивши коротку форму за посиланням: https://civilvoicesmuseum.org/my-story. Або розкажіть її, зателефонувавши на гарячу лінію за номером 0800509001.