Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова і ПУМБ передали 8000 захисних костюмів медикам Чернівецької області

11.05.2020

Фонд Ріната Ахметова і банк ПУМБ передали 8000 захисних костюмів державним медичним установам Чернівецької області. Сьогодні цей регіон лідирує за кількістю тих, хто заразилися коронавірусом, і серед них є медичні працівники. Тільки в Чернівецькій обласній лікарні інфіковано близько 50 медиків.

«За особистим рішенням Ріната Ахметова, Фонд спільно з активами SCM закуповує і передає в державні лікарні захисні халати, захисні костюми, маски, окуляри тощо, аби  убезпечити наших лікарів. Ми передаємо партію допомоги Чернівецькій лікарні, тому що вона зараз несе найбільше навантаження», – розповіла Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду Ріната Ахметова.

Працівники обласної лікарні через епідемію коронавірусу працюють на межі можливого. Щодня вони приймають понад сто нових пацієнтів. Але фізична втома відходить на другий план перед думками про ризик заразитися. І принести інфекцію додому, де їх чекають рідні люди. Тому допомога Фонду і ПУМБ стала особливо важливою.

 «На початку березня, коли це все почалося, у нас були проблеми із засобами захисту, їх було мало. А потім їх просто стало неможливо десь дістати, купити. Тому засоби захисту від Фонду Ріната Ахметова і банку ПУМБ вельми доречні», – зазначив Сергій Цинтаро, в. о. генерального директора Чернівецької обласної лікарні.

У свою чергу перший заступник голови Чернівецької обласної адміністрації Богдан Ковалюк подякував за допомогу. За його словами, такі кроки дозволяють зберегти впевненість в завтрашньому дні.

«Ми вдячні банку і Фонду Ріната Ахметова за таку допомогу. Вона демонструє, що спільними зусиллями така проблема, як поширення коронавірусу, буде подолана», – сказав Богдан Ковалюк.

Керівник Чернівецького відділення банку ПУМБ Андрій Власов підкреслив, що сьогодні вкрай важливо захистити українських лікарів:

«Ці костюми захистять тих, хто бере на себе основний удар епідемії».

8000 наборів костюмів розподілять між лікарнями в усьому регіоні

Детальніше про допомогу Фонду Ріната Ахметова читайте в матеріалі "Зупинити коронавірус в Україні: хроніка допомоги Фонду Ріната Ахметова країні".