Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова доставив три вантажівки з гуманітарною допомогою для мешканців звільнених громад Донеччини

22.09.2022

Фонд Ріната Ахметова одним із перших відгукнувся на заклик про допомогу від громад Донецької області, мешканці яких перебувають у складній гуманітарній ситуації. Йдеться як про нещодавно звільнені населені пункти, так і про ті, які не було окуповано, проте вони щодня зазнають обстрілів.

Фонд доставив до регіону гуманітарний вантаж із продуктами першої необхідності, які стануть підтримкою для тисяч людей. 

Три вантажівки від Фонду Ріната Ахметова привезли до Донеччини набори із продуктами першої необхідності. Їх було передано для кожного мешканця нещодавно звільнених населених пунктів Святогірської та Лиманської громад. Продуктові набори також передали для кожної сім'ї Слов’янська.

Кожен набір містить поживні та ситні продукти: це макаронні вироби, цукор, борошно, крупа, консервована квасоля, тушковане м‘ясо, паштет та печиво.

«Я хочу подякувати Рінату Леонідовичу. Ще з 2014 року нас, донеччан, ніколи не оминала його допомога. Я вдячна до сліз. Низький йому уклін», — ледь стримує емоції Любов Іванівна Марченко зі Слов’янська.

Загалом від початку повномасштабної війни Фонд Ріната Ахметова вже передав понад 100 тисяч наборів для мешканців Донецької області та тих, хто тимчасово евакуювався з регіону. Усього для мешканців України буде передано півмільйона наборів із продуктами харчування від Фонду.

Допомога надається в рамках програми «Рінат Ахметов — Порятунок життів».
 
З 24 лютого 2022 року допомога від Ріната Ахметова охопила понад 13,5 млн мешканців України. Детальніше — за посиланням https://akhmetovfoundation.org/s/97d0f8