Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова доставив допомогу жителям Торецького району

07.02.2019

Найбільша програма Фонду Ріната Ахметова – Гуманітарний штаб – п’ятий рік привозить набори виживання жителям сіл і селищ, розташованих уздовж лінії зіткнення на Донбасі. Насамперед продукти, призначені для найбільш нужденних: пенсіонерів, дітей і людей з інвалідністю.

Сьогодні допомогу Ріната Ахметова отримали жителі Торецького району, серед яких багатодітна сім’я Патрашенків. Разом подружжя виховує п’ятьох дітей, найстаршій із них 15 років, а наймолодшій не виповнилося і двох рочків.

«Ми з чоловіком дуже натерпілися в період інтенсивних обстрілів – боялися за дітей. На щастя, жоден снаряд і осколок не зачепив наш будинок. Хоча прильоти в город були звичною справою», – розповіла багатодітна мати Раїса Патрашенко.

Голова сімейства наразі не працює. Тому Патрашенки вдячні Рінату Ахметову за допомогу, яка допомагає виживати в найважчі періоди.

«Торецький район після початку конфлікту на Донбасі опинився на межі виживання. Більшість людей залишилася без роботи, живе під обстрілами. З настанням холодів витрати населення зростають, а потреби не зменшуються. Для багатьох опалення недоступне. У нелюдських умовах виживають тисячі людей уздовж лінії зіткнення. Продуктові набори Фонду стали справжнім порятунком для цих людей», – пояснив Роман Рубченко, директор Фонду Ріната Ахметова.

У лютому бригади мобільної видачі доставлять набори виживання для 38 населених пунктів, що розташовані поблизу лінії зіткнення. Гуманітарну допомогу отримають 22 500 осіб.

З початку бойових дій Фонд видав на Донбасі понад 12 мільйонів продуктових наборів, з них понад 880 000 – дитячих.

Завдяки допомозі Ріната Ахметова врятовано життя понад 1 мільйона осіб.