Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова доставив допомогу жителям Мар’їнського району

08.02.2019

Бригади мобільної видачі Фонду Ріната Ахметова доставили продуктові набори жителям населених пунктів Мар’їнського району. Сьогодні їх отримали люди в Березовому, Солодкому, Степному, Тарамчуку та Водяному.

У Водяному допомогу Ріната Ахметова отримує літнє подружжя Тимченків. Лідія Василівна та Микола Дмитрович більшу частину життя присвятили шахтарській праці. Він працював вибійником. Вона – відкатницею.

Після виходу на пенсію Тимченки розраховували на тихе та спокійне життя у Водяному. Але цим планам не судилося збутися – почався конфлікт на Донбасі.

«Натерпілися страшно. У серпні 2017-го так обстрілювали, що в наш двір влучили три снаряди, ще п’ять впали в город. Вибухами вибило всі вікна в будинку, побило дах, а гараж перетворився на руїни. Нас від загибелі врятувало те, що встигли сховатися в підвалі. Але двері завалило, і лише за щасливим збігом обставин вибратися допоміг лом, що опинився в підвалі», – розповіла Лідія Василівна.

Пенсіонери намагаються зберегти притомність духу й оптимізм. І дякують Рінату Ахметову за допомогу.

«Спасибі Рінату Леонідовичу за те, що пам’ятає про нас», – сказали Тимченки.

У лютому бригади мобільної видачі доставлять набори виживання для 38 населених пунктів, що розташовані поблизу лінії зіткнення. Гуманітарну допомогу отримають 22 500 осіб.

З початку бойових дій Фонд видав на Донбасі понад 12 мільйонів продуктових наборів, з них більш ніж 880 000 – дитячих.

Завдяки допомозі Ріната Ахметова врятовано життя понад 1 мільйона осіб.