Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова допоміг шестирічному Стасу відкрити для себе світ звуків

26.10.2020

У шестирічного Стаса з Харкова багато талантів. Він вміє сидіти на шпагаті, перекидатися і навіть стояти на голові. Батьки навіть віддали сина в гурток циркового мистецтва! А ще Стас вміє відчувати людей та розпізнавати їхні характери.

– Якщо в якійсь компанії погані наміри, він в ній не затримується. Він розуміє людей дуже добре. Незважаючи на те, що погано чує, – розповідає мама хлопчика Людмила Лук`ященко.

У Стаса туговухість. Хоча народився він здоровим і навіть встиг вимовити свої перші слова, та потім раптово замовк. Лікарі встановили, що дитина чує дуже погано, тому його мова не розвивається. Цього року хлопчик пішов у перший клас. Ситуація ускладнилася.

– Щоб добре вчитися, Стасу потрібно встановити два слухових апарати. Так він зможе повністю отримувати інформацію, спілкуватися з однолітками, чути вчителів, – каже слухопротезистка Вікторія Смирнова.

Самостійно придбати дорогі слухові апарати сім'я Лук`ященків не могла. По допомогу звернулися до Фонду Ріната Ахметова. Так Стасик став учасником проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую». Нещодавно він знову відкрив для себе світ звуків.

– Стасу треба багато працювати над промовою, але ми впораємося. Наша заповітна мрія – нарешті поговорити з сином. Допомога Фонду дуже допоможе в цьому, – сказав Максим Лук`ященко, тато дитини.

Завдяки проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую» високочутливі слухові апарати та можливість не відставати від однолітків у розвитку разом зi Стасом отримали майже 190 дітей.