Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова допоміг повернути слух маленькому Вові з Харкова

02.11.2020

Проєкт «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую» продовжує допомагати малюкам з проблемами слуху. В його рамках малюки отримують високочутливі слухові апарати. На сьогоднішній день встановлено понад 190 таких апаратів.

Одним із учасників проєкту став трирічний Вова з Харкова. Зараз хлопчик майже нічим не відрізняється від своїх однолітків. Тому складно уявити, що він народився передчасно і важив 750 грамів. Прогнози лікарів були невтішними, але батьки почали боротьбу за здоров'я сина.

– Не було жодних гарантій, що дитина буде чути, бачити, ходити, самостійно жити. Але ми бачили, що він рветься жити, зростає, розвивається і прогрес йде. Кожен крок – це була праця, непосильна праця, – розповідає Маргарита Королюк, мама хлопчика.

Дитина успішно розвивалась, але трапилася ще одна біда – лікарі діагностували сенсоневральну туговухість третього ступеня. Допомогти в такій ситуації може тільки своєчасне слухопротезування, кажуть фахівці.

– У дитячому слухопротезуванні застосовують найсучасніші слухові апарати, що дозволяють чітко чути мову, навколишній світ звуків. Допомагають розвинути мову і наздогнати своїх однолітків, – пояснила Вікторія Смирнова, сурдопротезистка.

Ось тільки можливості придбати дорогі сучасні апарати у сім'ї не було. Мама виховує сина і маленьку дочку, працює тільки тато. Допоміг Фонд Ріната Ахметова.

– Спасибі велике Рінату Леонідовичу за те, що допоміг придбати слухові апарати для мого хлопчика. Чоловік дуже чекає, хоче почути слово «тато»,  тому що це, напевно, найголовніші слова, – подякувала Маргарита Королюк.

Попереду на батьків чекає копітка адаптаційна робота з хлопчиком. Але вони впевнені, що все вийде.