Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова допомагає жителям Старогнатівки

24.04.2019

До початку бойових дій у Старогнатівці проживало майже три тисячі осіб. Після перших обстрілів населення скоротилося вдвічі та зменшувалося щодня. Нині у селищі залишилися здебільшого люди похилого віку. Олександра Тодика дякує Богові за те, що про неї піклуються. Поруч рідні, але вона їх не пам’ятає – після обстрілу в січні 2015 року втратила пам’ять.

– Не пам’ятаю абсолютно нікого. Але бачу, що про мене дбають рідні люди, дочка та її сім’я, – каже жінка.

Сьогодні в Старогнатівку приїхали бригади мобільної видачі Фонду Ріната Ахметова, привезли продуктові набори. По набір виживання йде Микола Жирний, зять Олександри Костянтинівни. Дорогою розповідає, що теща дивом вціліла в тому страшному обстрілі:

– Ми були в будинку, коли почалися вибухи. Будинок трясло від вибухових хвиль. Потім нарахували навколо 18 снарядів, жоден із них не влучив у наше житло. А ось Олександра Костянтинівна була в літній кухні. Потім знайшли її серед руїн непритомною. Через пережите вона, крім втрати пам’яті, ще перенесла інсульт, тепер не ходить.

Микола каже, що людям у селищі виживати вкрай складно: роботи нема, рятує тільки підсобне господарство та допомога Ріната Ахметова.

– Дуже дякую Рінату Леонідовичу за підтримку, вона дуже багато для нас означає, – сказав Микола.

У Старогнатівці допомогу Ріната Ахметова отримує кожен другий місцевий житель. У квітні Фонд видасть 19 тисяч наборів виживання жителям Донбасу.