Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова допомагає жителям Гранітного

09.01.2019

У січні продуктові набори Фонду Ріната Ахметова отримають понад 16 тисяч осіб на Донбасі. Серед них – Світлана Піскунова з прифронтового Гранітного.

Вже чотири роки пенсіонерка пересувається лише за допомогою ходунків. Тому самостійно господарювати не може – допомагає син Володимир; у свої 50 він залишився без роботи й наразі доглядає матір.

На щастя, самотньою жінка не залишилася. Не дають нудьгувати колеги з ансамблю, які часто заходять у гості. Разом вони згадують часи, коли ансамбль «Джерело» їздив на фестивалі, завойовував призові місця. Гостей Світлана Піскунова зустрічає за святковим столом. Їжу приготувала з продуктів, які входять до набору виживання Фонду Ріната Ахметова.

«Велике спасибі, Рінате Леонідовичу! Дуже задоволені вашою допомогою», – каже Світлана Піскунова.

Для жителів Гранітного гуманітарна допомога Ріната Ахметова – справжній порятунок. Нині більшість місцевих – літні й самотні люди. Продуктові набори вони одержують з початку конфлікту на Донбасі.

«У січні бригади мобільної видачі Фонду Ріната Ахметова привезуть набори виживання для 18 населених пунктів, що розташовані поблизу лінії розмежування. Крім того, люди зможуть отримати продукти в стаціонарних пунктах видавання, розташованих у Гірському та Станиці Луганській, – розповів Михайло Катеринчак, керівник проекту Фонду Ріната Ахметова. – З початку бойових дій на Донбас доставлено понад 12 мільйонів 200 тисяч продуктових наборів. І ця допомога стала рятівною для тисяч сімей, які проживають у прифронтовій зоні».

Детальну інформацію про місце та час видачі допомоги можна дізнатися, звернувшись на гарячу лінію Фонду: 0 800–509–001.