Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова допомагає жителям Гранітного

01.08.2019

Упродовж п’яти років найбільша програма Фонду Ріната Ахметова – Гуманітарний штаб, допомагає вижити найбільш нужденним на Донбасі. Усі ці роки бригади мобільної видачі доставляють продуктові набори в найгарячіші точки регіону уздовж лінії зіткнення, серед них село Гранітне, де проживає подружжя пенсіонерів Барабанів. Літнім людям у прямому сенсі випало на собі відчути всі жахи обстрілів.

– Якось у січні 2015 року у дворі будинку я поралася по господарству. Раптово почали падати снаряди, й осколок одного з них влучив мені в руку. Чоловік вискочив на допомогу, покликав сусідку-медика. Вона сказала, що потрібно викликати швидку, ось тільки зв’язку не було і довелося йти пішки. Коли добралися, на станцію швидкої допомоги привезли загиблу жінку, яка жила на сусідній вулиці. Мене після огляду відправили до Волновахи, – розповіла Софія Павлівна.

Згодом рана загоїлася, залишився тільки шрам і спогади, що ятрять душу. Втім, Софія Павлівна та Григорій Іванович намагаються не падати духом. Адже про них пам’ятають.

– Дякую Рінату Леонідовичу за допомогу землякам. Завдяки йому ми не втрачаємо надії на мирний завтрашній день, – каже подружжя Барабанів.

Загалом у серпні бригади мобільної видачі Фонду доставлять набори виживання жителям 31 населеного пункту, розташованого вздовж лінії зіткнення. Продуктові набори отримають понад 20 тисяч осіб: діти, пенсіонери, люди з обмеженими можливостями.

Крім того, отримати допомогу можна буде в стаціонарних пунктах видачі, розташованих у Світлодарську, Авдіївці, Новгородському й Передільському 28 серпня.

З початку збройних дій Фонд Ріната Ахметова видав більш ніж 12,3 мільйона продуктових наборів на Донбасі. Завдяки цій допомозі врятовано понад мільйон людських життів.