Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова допомагає сім’ї Василенків

12.06.2019

Сьогодні бригади мобільної видачі Фонду Ріната Ахметова доставили набори виживання для найбільш вразливих категорій населення Північного, Дружби та Шумів. Для жителів цих населених пунктів, розташованих уздовж лінії зіткнення, приїзд волонтерів Фонду завжди свято. Вони приходять до місця зустрічі по продуктові набори, розмовляють, обговорюють новини. Серед одержувачів допомоги – Ірина Василенко. Будинок жінки в селищі Північне розташований поруч із лінією розмежування. П’ятий рік вона живе в страху – боїться за дочок, молодша з яких народилася вже після початку бойових дій.

Ще один привід для занепокоєння – нема жодного заробітку в селищі.

– Це дуже важко, маючи на руках дітей, не знати, чи зможеш ти завтра піти до крамниці та купити продукти. На щастя, нам постійно допомагає Фонд Ріната Ахметова. Рінату Леонідовичу хочу сказати величезне спасибі за допомогу моїй сім’ї. Ми знаємо, що є на кого надіятися. Він робить велику справу, – каже Ірина.

У червні бригади мобільної видачі привезуть допомогу в 45 населених пунктів у «сірій зоні». Набори виживання отримають майже 20 тисяч осіб.