Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова допомагає сім’ї Трійчуків із Золотого

27.05.2019

Бригади мобільної видачі Фонду Ріната Ахметова впродовж п’яти років регулярно доставляють набори виживання в «сіру зону» вздовж лінії зіткнення. Серед гарячих точок, де чекають допомоги, Золоте Луганської області.

Серед тих, хто отримує продуктові набори, Тетяна Іванівна Трійчук. Раніше жінка працювала в Пенсійному фонді, у сусідньому Первомайську. Але після нещасного випадку – перелому ноги та ускладнень, які почалися, Тетяна Іванівна отримала інвалідність ІІ групи та вийшла на пенсію.

Серйозні проблеми зі здоров’ям також у чоловіка із сином. Глава сімейства має інвалідність ІІІ групи, а в сина Давида з народження деформований хребет.

«У 2015 році, коли загострення на Донбасі досягало піку, всі терміни для можливості провести операцію синові були практично зірвані. Чоловік залишився без роботи, і виживати доводилося за кошт соцвиплат, та й ті затримували», – розповіла Тетяна Іванівна.

Завдяки допомозі Ріната Ахметова хлопчику все-таки була проведена операція. Зараз Давид вчиться на першому курсі Лисичанського гірничого технікуму. Тому Трійчуки подвійно вдячні за підтримку.

«Дуже дякуємо Рінату Леонідовичу! Його підтримка допомогла вижити та врятувала здоров’я Давида», – сказала Тетяна Трійчук.

У червні бригади мобільної видачі Фонду Ріната Ахметова привезуть набори виживання жителям 46 населених пунктів, розташованих уздовж лінії зіткнення. Продуктові набори отримають майже 20 тисяч осіб: діти, пенсіонери, люди з обмеженими можливостями.