Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова допомагає родині Власових

01.04.2019

Євгенія Власова знайшла сенс життя в материнстві. У неї четверо дітей: Дімі три рочки, Каті – вісім, Наді – 11, а Едіку 13 років. Жінка сама їх виховує, постійно вишукуючи можливість смачно нагодувати, одягнути та взути. Для цього бралася за усілякий підробіток. Щоб заощадити сімейний бюджет, відмовилася від оренди квартири в Макіївці та переїхала з дітьми на сімейну дачу.

– У цьому було багато плюсів, не лише фінансових. Тиша, природа… Діти були задоволені, – пояснює Євгенія.

Початок бойових дій жінка згадує з жахом:

– Обстріли почалися раптово, ніхто й гадки не мав, що може трапитися щось подібне. Того ранку старші діти були в школі, молодші – зі мною в будинку. Вибухи були то праворуч, то ліворуч, було таке відчуття, що ось-ось вдарить і по нас. Відразу впала з малюками на підлогу – часу спускатися в підвал не було. Кричали, плакали. Вже потім з’ясувалося, що могли загинути – міни розбили будинок сусідів, й осколки летіли в наш бік, але їх затримали дерева.

Все-таки будинок Власових постраждав, від вибухових хвиль у стінах утворилися шпарини, які зробили житло непридатним. Родині довелося переїхати. Зараз вони живуть у прифронтовій Миронівці. Тут нема крамниць і аптек, не курсує транспорт, а до найближчого населеного пункту сім кілометрів. Нема в селі й роботи. Багатодітна сім’я отримує допомогу Ріната Ахметова.

– Часто соціальні виплати нам затримують, тому без допомоги Фонду не вижили б. Дякую Рінату Ахметову за те, що допомагає мені нагодувати дітей, – сказала Євгенія Власова.

Від початку збройного конфлікту на сході України Фонд Ріната Ахметова допоміг більш ніж мільйону мирних мешканців. Понад 12 мільйонів продуктових наборів видано мирним мешканцям Донбасу.