Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова допомагає родині Шарамбай з Кам’янки

13.05.2019

У травні Фонд Ріната Ахметова доставить продуктові набори для майже 22 000 найбільш нужденних жителів Донбасу. Це діти, пенсіонери, люди з обмеженими можливостями.

У стаціонарному пункті видачі в Маріуполі допомогу отримають переселенці цих самих категорій з Донецької та Луганської областей. Серед тих, хто отримує набори виживання в Маріуполі, багатодітна сім’я Шарамбай – переселенців із села Кам’янка в Тельманівському районі.

Валентина Володимирівна виховує трьох синів, наймолодшому з яких ще не виповнилося і трьох років. Шарамбаї досі не можуть прийти до тями від пережитого жаху збройного конфлікту.

«Було неймовірно страшно за життя дітей і своє. Від вибухів і залпів, якими накрило Кам’янку, земля тремтіла і йшла з-під ніг. І постійний жах від усвідомлення того, що абсолютно не знаєш, що робити й що буде через хвилину або день. Після сильного обстрілу село залишилося без електрики на кілька місяців», – розповіла Валентина Володимирівна.

Жертвою одного з обстрілів ледь не став старший син, 14-річний Женя. Попри небезпеку хлопчик намагався не пропускати уроки. Одного разу, повертаючись додому, він дивом уникнув загибелі – встиг забігти в будинок і пересидіти вибухи. Саму Валентину Володимирівну часто переслідують напади панічних атак. Блокувати їх вдається тільки медикаментозним шляхом.

Жінка каже, що від безвиході рятує допомога Ріната Ахметова.

«Спасибі йому за це! Завдяки допомозі Ріната Леонідовича ми знаємо, що нас не забувають», – подякувала сім’я Шарамбай.