Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова допомагає родині Марченків

16.09.2019

Вулиці села Тоненьке – немов декорації до фільму про апокаліпсис. Навколо вирви від снарядів. На узбіччі – остов маршрутки, яка потрапила під обстріл. У такому антуражі люди живуть шостий рік. Місцеві звикли до будинків без скла, звуків вибухів і свисту куль. Єдине, до чого звикнути не можуть – до того, що пішли з життя друзі.

– Багато хто на нервовому ґрунті захворів і пішов. Інсульти, інфаркти… Я й сам двічі пережив серцеві напади. А дружина моя Галина тричі ледь не померла – лікарі врятували, – розповідає Володимир Марченко, житель Тоненького.

Слабке здоров’я відібрало в людей можливість працювати на городі – їхня потреба в продуктах різко зросла. На щастя, до села регулярно приїжджають мобільні волонтери Фонду Ріната Ахметова. Набори виживання отримують багато місцевих жителів, і сім’я Марченків зокрема.

– Щиро дякую Рінату Леонідовичу, що нас не забуває й не залишає в біді, – каже Галина Марченко.

Допомога Ріната Ахметова доставляється в 94 населені пункти в прифронтовій зоні й уздовж лінії зіткнення. Мешканцям 87 сіл і селищ набори виживання привозять бригади мобільної видачі Фонду. Ще в семи містах і селищах Донбасу допомога Ріната Ахметова розподіляється в стаціонарних пунктах видачі.