Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова допомагає родині Малишів із Новомихайлівки

10.05.2019

Василь і Надія Малиші з Новомихайлівки разом прожили майже півстоліття. Познайомилися ще в дитинстві та впродовж усього життя підтримують одне одного. Нинішній конфлікт вже другий на віку подружжя. Понад 70 років тому вони ховалися від обстрілу в літній кухні, яка захищає їх і сьогодні. Василь Якович пригадує, як у їхньому селі були німецькі солдати. Ось тільки, коли вже похилого віку, переживати збройні дії набагато важче.

«Через два будинки впав снаряд. Вибуховою хвилею вибило двері в будинку. Але боятися ми вже втомилися, що Бог дасть, те й буде», – кажуть Малиші.

Глава сімейства більшу частину життя пропрацював на виробництві, дружина – дояркою. Пенсіонери кажуть, що прожили щасливе життя. Намагаються не сумувати й зараз, Василь Якович осліп на обидва ока, тому разом виходять на прогулянки. Дружина підтримує й розповідає про все, що відбувається навколо, як виглядає рідне село. Допомогу Ріната Ахметова Малиші отримують п’ятий рік і дуже за неї вдячні.

«Ця золота людина врятувала нас від голоду. Дякуємо йому за допомогу», – сказали Малиші.

У травні продуктові набори Фонду доставлять жителям 26 населених пунктів, розташованих уздовж лінії зіткнення. Їх отримають майже 22 тисячі осіб. Це діти, пенсіонери, люди з обмеженими можливостями. У стаціонарному пункті видачі в Маріуполі допомогу отримають переселенці тих самих категорій з Донецької та Луганської областей.