Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова допомагає родині Макух

01.07.2019

Леонід Дмитрович і Любов Миколаївна живуть удвох у Мар’їнці. Їхній будинок нині весь у тріщинах, а колись був осередком їхнього сімейного щастя. Вони разом облаштовували свою фортецю, у якій потім ростили дітей: сина та дочку. Уся родина дружно займалася городом, а після важкої роботи на ділянці сідала за обідній стіл…

20 років тому сталася біда – син Леоніда та Любові трагічно загинув. Вони довго приходили до тями і тряслися над донькою. Коли на Донбасі почався збройний конфлікт, перше, що зробили – умовили дочку виїхати подалі від обстрілів. Сьогодні вона живе в Добропіллі, поривається приїхати допомогти літнім людям, але ті їй забороняють. В обох зараз друга група інвалідності, вони не можуть займатися городом, тому виживають на пенсію. Багато грошей іде на ліки, грошей на продукти залишається мало, тому сім’я Макух отримує набори виживання від Фонду Ріната Ахметова.

– Це наше спасіння. Спасибі Рінату Леонідовичу за підтримку! – каже Любов Миколаївна.

У липні бригади мобільної видачі привезуть допомогу в 15 населених пунктів у «сірій зоні». Набори виживання отримають майже 17 тисяч осіб.