Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова допомагає пенсіонерам Папкіним з Північного

04.03.2019

Як і в більшості населених пунктів на лінії зіткнення, селище Північне спорожніло. Молодь роз’їхалася, залишилися переважно люди похилого віку. Серед них – подружжя Папкіних, яке разом прожило вже півстоліття. Петро Герасимович і Ольга Никифорівна перебралися в Північне, щоби бути ближче до дітей. Але ті з початком конфлікту виїхали в інші регіони. Подружжя згадує той час, коли обстріли були щоденними. Десь тоді глава сімейства дивом уникнув загибелі.

«Осколок снаряда влучив у паркан поруч із будинком. Був би більший, то залишив би мене без голови. А коли стріляли «Гради», ми взагалі жили в підвалах. Навіть ліжка поставили», – розповіли пенсіонери.

Пережиті нервові потрясіння підкосили здоров’я Ольги Никифорівни. Жінка страждає через хворобу ніг і цукровий діабет. Ненабагато кращепочувається й глава сімейства. Проте ці старі люди в усьому підтримують одне одного.

Загалом у Папкіних четверо дітей, вісім онуків і 10 правнуків. Але разом не збиралися дуже давно. Коли рідних немає поруч, єдиною допомогою залишаються продуктові набори Ріната Ахметова.

«Щиро дякуємо Рінату Ахметову. І за допомогу, і за команду «Шахтар», – каже шанувальник «гірників» Петро Герасимович.

З 2014 року Фонд видав понад 12 мільйонів продуктових наборів мирним жителям Донбасу. Завдяки допомозі Ріната Ахметова врятовано життя більше мільйона осіб.