Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова допомагає пенсіонерам Івановим

30.08.2019

Чермалик – один із населених пунктів, куди доставляють допомогу мобільні волонтери найбільшої програми Фонду Ріната Ахметова – Гуманітарного Штабу. Отримує її й подружжя пенсіонерів Іванових.

Вік Дмитра Івановича та Єфросинії Миколаївни більш ніж поважний. Глава сім’ї в червні відзначив 88-й день народження, а його дружина переступила поріг 90 років. Попри вік Іванови не занепадають духом – навіть мають невеличке господарство. І добре пам’ятають, як у їхнє життя увірвався збройний конфлікт. Сталося це в лютому 2015 року.

«Тоді пізно ввечері селище накрив обстріл. Кілька снарядів «Граду» потрапили прямісінько в наш двір. А один влучив у фундамент будинку та перетворив дві кімнати на руїни. Мене вибуховою хвилею викинуло в третю кімнату, на час слух зовсім пропав, але потім повернувся. А в дружини від потрясіння стався інсульт», – розповів Дмитро Іванович.

Пережите підкосило здоров’я літніх людей – поратися по господарству стало набагато важче. У такій ситуації Іванових  врятовують продуктові набори Фонду.

«Дякуємо Рінату Леонідовичу за його допомогу. А головне – ми відчуваємо, що про нас не забули», – сказав Дмитро Іванович.

У серпні бригади мобільної видачі Фонду Ріната Ахметова доставили набори виживання жителям 31 населеного пункту, розташованого вздовж лінії зіткнення. Продуктові набори отримали понад 20 тисяч осіб: діти, пенсіонери, люди з обмеженими можливостями.