Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова допомагає Надії Малишевій з Маріуполя

13.05.2019

У травні Фонд Ріната Ахметова доставить продуктові набори до Ясинуватського, Волноваського, Бахмутського, Новоайдарського, Попаснянського та Мар’їнського районів.

Також у Маріуполі буде працювати стаціонарний пункт видачі, де допомогу можуть отримати переселенці з Донецької та Луганської областей.

Серед них – пенсіонерка Надія Малишева. 66-річна жінка одна виховує онука, від якого ще в дитинстві відмовилися батьки. Мінімальної пенсії не вистачає навіть на найнеобхідніше, аби звести кінці з кінцями, тому Надії Іллівні довелося влаштуватися сторожем в училище. Не оминув пенсіонерку з онуком і збройний конфлікт.

«Страшно було. Під час одного з обстрілів снаряд влучив у дах нашого будинку. Він досі протікає та заливає нашу квартиру», – каже Надія Малишева.

Незважаючи на свої роки та життєві негаразди, жінка не опустила руки. Активно допомагає сусідам, старим та інвалідам, яким з огляду на вік або хвороби важко пересуватися, отримує для них «гуманітарку» й розносить по домівках.

Надія Малишева говорить, що від відчаю та безвиході рятує допомога Ріната Ахметова.

«Щиро дякуємо за увагу та підтримку», – сказали бабуся й онук Малишеви.

Загалом у травні бригади мобільної видачі Фонду Ріната Ахметова доставлять набори виживання мешканцям 26 населених пунктів, розташованих уздовж лінії зіткнення. Продуктові набори отримають майже 22 тисячі жителів Донбасу. Серед них діти, пенсіонери, люди з обмеженими можливостями.