Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фінальна автоколона 16-го рейсу Ріната Ахметова сьогодні виїхала до Донецька

18.03.2015

Сьогодні, 18 березня, фінальна автоколона 16-го Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова вирушила з Дніпропетровська до Донецька. 20 великовантажних машин везуть мирним жителям Донбасу благодійну допомогу — кілька видів круп, цукор, соняшникову олію, тушонку, згущене молоко, вівсяні пластівці та дитяче харчування. Це 380 тонн продуктів для формування 60 000 наборів для виживання, призначених для літніх людей, дітей, інвалідів та ін. категорій мирних жителів Донецької й Луганської областей.

«Ми відправляємо фінальну автоколону до Донецька з 16-го Гуманітарного рейсу. Машини везуть продукти для формування дорослих продуктових наборів і дитяче харчування для дітей від 0 до 2-х років. Треба сказати, що ми бачимо збільшення попиту на дитяче харчування в точках видавання допомоги Гуманітарного штабу Ахметова, тому, можливо, у майбутньому будемо переглядати обсяг постачання дитячих наборів на Донбас», — прокоментував Олександр Вишняков, керівник напряму «Гуманітарна допомога» у штабі Ріната Ахметова.

Перед відправленням до Донецька автоколона пройшла моніторинг та опломбування у присутності представників ЗМІ та батальйону «Дніпро-1».

Дві автоколони — 18 березня до Донецька і 19 березня до Маріуполя — завершать відправлення 16-го Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова. Всього в березні, у межах 16-го Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова заплановано відправити на Донбас 5 автоколон. Це 202 фури, які доставлять 250 тисяч продуктових наборів і 30 тисяч дитячих наборів для мирних жителів Донецької й Луганської областей.

У квітні Гуманітарний штаб Ріната Ахметова й далі надаватиме допомогу мирним жителям Донбасу. У планах — відправити 500 тисяч наборів виживання для найбільш незахищених категорій дорослого населення і 50 тисяч дитячих наборів.

Супровідні документи на автоколону за посиланнями:

http://issuu.com/akhmetovfdu/docs/aid_drive__18.03

http://www.fdu.org.ua/files/docs/12_ru_razreshenie_minsoc.pdf