Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фінальна автоколона 16-го рейсу Ріната Ахметова пройшла українську митницю й під’їжджає до Донецька

18.03.2015

Фінальна в березні автоколона 16-го Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова пройшла українську митницю й під’їжджає до Донецька. Після прибуття на стадіон «Донбас Арена» волонтери Гуманітарного штабу почнуть формування продуктових наборів мирним жителям Донбасу.

20 великовантажних машин виїхали сьогодні, 18 березня, із Дніпропетровська, рейс везе благодійну допомогу — кілька видів круп, цукор, соняшникову олію, тушонку, згущене молоко, вівсяні пластівці та дитяче харчування. Це 380 тонн продуктів для формування 60 000 наборів для виживання, призначених для літніх людей, дітей, інвалідів та ін. категорій мирних жителів Донецької й Луганської областей.

Перед відправленням до Донецька автоколона пройшла моніторинг та опломбування у присутності представників ЗМІ та батальйону «Дніпро-1». Гуманітарний вантаж Штабу Ріната Ахметова має всі необхідні дозвільні документи, зокрема, і від Мінсоцполітики.

Дві автоколони — 18 березня до Донецька і 19 березня до Маріуполя — завершать відправлення 16-го Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова. Разом у березні, у межах 16-го Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова заплановано відправити на Донбас 5 автоколон. Це 202 фури, які доставлять 250 тисяч продуктових наборів і 30 тисяч дитячих наборів для мирних жителів Донецької й Луганської областей.

У квітні Гуманітарний штаб Ріната Ахметова й далі надаватиме допомогу мирним жителям Донбасу. У планах — відправити 500 тисяч наборів виживання для найбільш незахищених категорій дорослого населення і 50 тисяч дитячих наборів.

Супровідні документи на автоколону за посиланнями:      

http://issuu.com/akhmetovfdu/docs/aid_drive__18.03 http://www.fdu.org.ua/files/docs/12_ru_razreshenie_minsoc.pdf