Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фільм з історіями з Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова переміг на кінофестивалі у Санта Фе

16.03.2023

У місті Санта Фе, що у Сполучених Штатах, відбувся щорічний кінофестиваль The Santa Fe Film Festival. Переможцем у категорії «Кращий інтернаціональний фільм» стала короткометражна стрічка Mariupol Survivors («Ті, хто вижив у Маріуполі»), до якої ввійшли фрагменти трьох історій з архіву Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

«Зараз у нашій країні йде війна. Наша мета — у документальному серіалі розкрити всю правду про війну. Перша серія — про місто Маріуполь. Ми хочемо розповісти правду про цю страшну війну», — так автори презентували стрічку на фестивалі. 

Кінофестиваль, який проводиться вже 20 років, збирає кінематографістів, журналістів, лідерів індустрії та глядачів з усього світу. 35-хвилинний фільм Mariupol Survivors команда підготувала до участі у фестивалі усього за дев'ять днів. 

«Ми дізнались про The Santa Fe Film Festival, коли наш фільм був на етапі сценарію. Але, коли надали матеріали розробки нашого проекту, в нас повірили організатори фестивалю. Вже зараз вони відгукуються про нашу роботу так: „Ви єдині за історію існування нашого фестивалю, хто так пізно подався і виграв“», — розповіли у інтерв’ю Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова режисерка Марія Михно та сценаристка, журналістка й голос озвучки Анастасія Баздирєва.

Читайте повне інтерв'ю з Марією та Анастасією за посиланням bit.ly/3mROXx5

Фрагменти історій, які стали частиною фільму Mariupol Survivors, входять до архіву Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова. Це наймасштабніший у світі архів історій мирних мешканців України, які постраждали від війни. Архів Музею налічує вже понад 60 000 історій. Розкажіть свою на https://civilvoicesmuseum.org або безкоштовній гарячій лінії 0 (800) 509 001.