Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фестиваль «Республіка»

29.05.2013

Ми щойно повернулися з Києва, де брали участь у воркшопі від представництва фонду Бьолля та відвідали проект від CSM «Архітектура спільного» (на території колишньої фабрики «Юність»). Надихнулися цікавими ідеями та вирішили спробувати зробити на фестивалі декілька партисипативних проектів з залученням мешканців будинків (людей з-поза мистецької сфери) до виробництва мистецького твору.

На сьогоднішній день уже маємо майже повністю сформований список художників, які будуть приймати участь у фестивалі. Приємно, що фестиваль має певний резонанс, ми можемо привозити художників зі світовим ім'ям. Нещодавно у лайн-апі фестивалю з'явилась австралійська художниця VEXTA (про неї йшлося у відомому фільмі про стріт-арт «Вихід через сувенірну лавку»).

У Кам'янці-Подільському ми зробили презентацію фестивалю на відкритті туристичного сезону (у квітні) провели виставку фоторобіт художників, які будуть на фестивалі, та показ фільму про страт-арт для молоді (травень). У неділю ми зустрічаємося з місцевою творчою молоддю, яка активізувалась у місті і просить нас допомогти в створенні у Кам’янці-Подільському «Мистецького простору». Можливо, залучимо до деяких проектів фестивалю і місцевих художників.

Андрій Зоін, координатор фестивалю.