Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Це палата інтенсивної терапії на колесах»: лисичанські медики одержали швидку від Ріната Ахметова

31.07.2019

На початку липня Фонд Ріната Ахметова передав перші 30 з 200 автомобілів швидкої допомоги обласним лікарням, станціям швидкої допомоги й амбулаторіям сільських громад у 22 областях України. Масштабний проект загальнонаціонального значення реалізується за особистим рішенням Ріната Ахметова та повністю фінансується за його кошти.

Один із автомобілів одержали медики Лисичанської станції швидкої допомоги.

– До приїзду цієї красуні в нашому автопарку було кілька давнішніх уазиків та іржава «Газель». Але тепер прийшла ця машина – і ми не можемо натішитися. Тут є абсолютно все, що потрібно для надання невідкладної допомоги. Це палата інтенсивної терапії на колесах. Таке обладнання ми одержали вперше, – каже головний лікар Лисичанської служби швидкої допомоги Дмитро Кисельов.

Не намилується новим автомобілем і Юлія Білоусова, фельдшер виїзної бригади:

– Це просто жахливо, коли на виклик запізнюєшся. Люди телефонують, а ти доїхати не можеш, тому що машина зламалася. З цим автомобілем таких проблем не виникне. Рінат Ахметов дуже велику справу робить для жителів України, Донбасу. Це людина з великим серцем, бо я більше не знаю нікого, хто міг би допомагати так людям!

До кінця 2019 року Фонд Ріната Ахметова передасть лікарням по всій Україні ще 170 карет швидкої допомоги. Усі 200 авто будуть працювати в тих районах, де найбільше потрібні.