Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Емоційне розвантаження. Тренінги для волонтерів Гуманітарного штабу Ахметова

03.06.2015

У квітні-травні волонтери Гуманітарного штабу Ріната Ахметова пройшли тренінги, присвячені емоційному розвантаженню. Про це розповіла директор департаменту персоналу ФК «Шахтар» Світлана Слободянюк. Рішення про запуск цього курсу назріло давно і продиктоване, насамперед, атмосферою, у якій працюють добровольці. Щодня їм доводиться стикатися з людським горем і стражданнями. Але на них сподіваються. Їм вірять. Їх чекають. Для багатьох жителів Донбасу допомога від Штабу — остання надія на виживання.

Чужий біль не залишає байдужими, накладаючи все нові рубці на серця тих, чиїми зусиллями доставляють, розвантажують і формують пакети з гуманітарною допомогою. Волонтери дійшли до тієї межі, коли їм потрібна допомога, щоб не зламатися й не опустити руки. Тому для них були організовані спеціальні заняття. І, як показує практика, вже є відчутні результати. Волонтери усвідомлюють, що їхнє завдання — не тільки надати допомогу землякам, видати пакет із гуманітарною допомогою, але й оточити людей турботою, увагою, теплим і щирим обходженням.

Програма курсу ґрунтується на розробках Психологічної служби Гуманітарного штабу Ріната Ахметова, а провели навчання фахівці «Шахтаря» й «Донбас Арени»: Юлія Шатохіна, Юлія Конупа і Юлія Панько.

Трохи статистики:

Загальна кількість навчених волонтерів — 323. Із них: Донецьк — 213 волонтерів; Макіївка — 74 волонтери; міста-сателіти — 18 волонтерів; Шахтоуправління «Комсомолець Донбасу» — 18 волонтерів.

Міста-сателіти, які пройшли навчання: Торез, Горлівка, Шахтарськ, Зугрес, Комсомольськ, Ясинувата, Кіровське, Іловайськ, Єнакієве, Харцизьк, Докучаєвськ.

Волонтери-представники від міст-сателітів: координатори та їхні заступники.