Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Дитина – це дзеркало сім’ї, у якій вона виховується: як пройшов онлайн-тренінг «Розвінчуємо поширені міфи про усиновлення» (ВІДЕО)

29.02.2024

29 лютого відбувся онлайн-тренінг на тему «Розвінчуємо поширені міфи про усиновлення», організований програмою «Рінат Ахметов – Дітям. Сирітству – ні!». Переглянути відео можна за посиланням.

Тренінг відвідали 333 учасники, серед яких були кандидати в усиновителі та інші сімейні форми виховання, батьки-вихователі ДБСТ, усиновителі, опікуни, прийомні батьки та працівники соціальної сфери.

Під час тренінгу експертка Фонду Ріната Ахметова та тренерка з підготовки кандидатів у сімейні форми виховання Галина Мазур розповіла, що чекає майбутніх батьків на шляху до усиновлення, які стереотипи можуть впливати на це рішення та які перешкоди можуть виникнути.

Також фахівчиня допомогла розвіяти найпоширеніші міфи про усиновлення, розібратися з мотивацією щодо усиновлення дитини та надала поради майбутнім батькам, які хочуть усиновити дитину. 

Найбільше учасників тренінгу хвилювало питання відкриття таємниці про усиновлення дитини. Тому експертка надала рекомендації щодо нагоди розкриття таємниці у такій формі, щоб це не травмувало дитину, а також поділилася досвідом європейських країн з цього питання. 

Під час тренінгу також виступила мама-усиновителька Наталія, яка проходила курси у тренерки Галини Мазур. Наталія наголосила на важливості проходження курсів для майбутніх усиновителів та поділилася з учасниками тренінгу своєю історією усиновлення двомісячного хлопчика.

Питання, які розглядалися на тренінгу:

- усиновлення дитини: що треба знати;

- популярні упередження та стереотипи щодо усиновлення;

- поради тим, хто хоче усиновити дитину.

Після проходження тренінгу учасники отримали електронний сертифікат слухача. А ще залишили багато схвальних коментарів та слів подяки на Вайбер-сторінці чату тренінгів програми «Рінат Ахметов – Дітям. Сирітству – ні!».

Відгуки учасників тренінгу:

«Щиро дякуємо! Дуже цікаво та повчально!»

«Дякую! Гарна та тепла атмосфера!»

«Щиро дякую за тренінг!»

«Дякую, це було неперевершено. Успіхів вам!»

«Дуже вдячні за тренінг, все сподобалось.»

«Дякую за корисну інформацію.»

Також читайте, які існують міфи про усиновлення тут.