Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Дихай вільно» – побажання всім

26.03.2013

22 і 23 березня, незважаючи на дощову та прохолодну погоду, у Полтаві в центрі міста відбулись соціально-профілактичні акції до Всесвітнього Дня боротьби з туберкульозом під гаслом «Дихай вільно».

 

 

 

В рамках заходів здійснювалось безкоштовне флюорографічне обстеження всіх бажаючих. Завдяки трансляції аудіо-ролика про туберкульоз, роботі волонтерів Полтавського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, медичних сестер Полтавської обласної організації Товариства Червоного Хреста України і представників Благодійної Асоціації «Світло надії» бажаючих відвідати діагностичний кабінет на колесах не бракувало. За ці два дні обстеження пройшли 215 полтавців, багато перехожих отримали індивідуальне інформування та консультування щодо тематики туберкульозу і ведення здорового способу життя.

 

 

 

Флешмоб, який організували волонтери для молоді, сприяв спростуванню хибних переконань про туберкульоз. Людям надавали правдиву доступну інформацію про це небезпечне інфекційне захворювання та запевняли, що туберкульоз виліковний.