Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Дякую за вагому допомогу»: важкопоранений мешканець Херсона пройшов курс реабілітації від Фонду Ріната Ахметова

27.06.2024

Віктор Зубенко із Херсона отримав мінно-вибухове поранення через декілька тижнів після деокупації міста. Позаду тривале лікування, але травмована рука повністю не відновилася. Нещодавно 70-річний чоловік, який має інвалідність, пройшов курс фізичної та психологічної реабілітації від Фонду Ріната Ахметова у санаторії на Закарпатті.

«Допомога ця вагома, дякую за таку можливість. Зараз стає краще. Десь після третього сеансу масажу я відчув, що тіло розслабляється, стає не таким скутим. А ще до психолога сходив, ми добре поспілкувалися, це теж важливо після всіх тих обстрілів», — розповідає пан Віктор.

Чоловік був на вулиці, коли почув свист снарядів. Військовослужбовці надали йому першу допомогу й доставили до травмпункту. Далі – складна термінова операція та тривале лікування, а також вимушений переїзд до іншої області.

«Про можливість пройти курс відновлення я дізнався через телеграм-канал. Подзвонив. І Фонд Ріната Ахметова допоміг мені із реабілітацією, щоб трошки стати на ноги. Людей важливо підтримувати», — ділиться він.

Віктор мріє та сподівається повернутися до свого дому у Херсоні, відновити втрачене та знову працювати – щонайменше, у власному господарстві.

У рамках програми «Лікування та реабілітація поранених дорослих» Фонд Ріната Ахметова надає допомогу мешканцям України, які постраждали внаслідок ворожих обстрілів житлових районів: це лікування, реабілітація, психологічна допомога тощо.

З 2014 року Фонд надав допомогу з лікування та реабілітації понад 11 тисячам українців.

Якщо вам чи тим, кого ви знаєте, потрібна допомога, пишіть в месенджер http://m.me/AkhmetovFDU Фонду або телефонуйте на безкоштовну гарячу лінію 0 800 509 001 (лінія працює з понеділка по п’ятницю).