Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Дякую за ліки і увагу до людей»: поранена внаслідок обстрілу жителька Донеччини отримала медикаменти від Фонду Ріната Ахметова

15.01.2024

Олена — із прифронтової Костянтинівки, що на Донеччині. У вересні 2023 року російська ракета влучила у місцевий ринок. Багато людей загинуло, а вона отримала вкрай важкі поранення. З проханням допомогти Олена Едуардівна звернулася до Фонду Ріната Ахметова. Наразі жінці передано ліки та медичні засоби, які допоможуть їй відновитися.

«Я отримала посилку… Величезна подяка Фонду Ріната Ахметова за увагу до людей, які не можуть себе забезпечити ліками», — говорить Олена Едуардівна.

…Це був звичайний день. Мирні люди — жінки з дітьми, люди старшого віку — прийшли на ринок за продуктами. Одна мить — і Олена втратила свідомість. Коли отямилася, побачила, що її одяг скривавлений.

«Було дуже страшно. Дах зривався, вогонь охопив магазин. Я бачила те, що сталося з людьми... Пам’ятаю, що підійшов військовий. Він не наважився мене підняти, — кістка з ноги була видна. Потім парамедики завантажили мене у швидку...», — розповідає вона.

Внаслідок вибуху в жінки були пошкодження легенів і ніг. До цього ж уламок потрапив у шлунок. Позаду — операції, попереду — не менше тривале лікування…

Олена Едуардівна отримала допомогу в рамках проєкту «Лікування та реабілітація поранених дорослих». Це — одна зі складових програми «Рінат Ахметов — Порятунок життів».

Фонд надає допомогу мешканцям України, які постраждали внаслідок обстрілів житлових районів, — це лікування, реабілітація, психологічна допомога тощо.

Якщо вам чи тим, кого ви знаєте, потрібна допомога, пишіть в месенджер Фонду http://m.me/AkhmetovFDU або телефонуйте на безкоштовну гарячу лінію 0 800 509 001 (лінія працює з понеділка по п’ятницю).