Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Дякуємо, ви рятуєте наших дітей»: у прифронтовій Яровій родини з дітьми отримали допомогу від Фонду Ріната Ахметова

01.10.2024

Ярова Донецької області — неподалік від лінії фронту. Селище пережило окупацію, але восени 2022 року його звільнили ЗСУ. Звідтоді туди повернулося багато людей. Для родин із дітьми, які тут мешкають, Фонд Ріната Ахметова передав продуктові набори.

«Дякуємо, що не забуваєте наш регіон. Багато людей евакуювалися до нас, і у 2014 році, і недавно. Люди відчувають піклування, і це важливо. Всі перебувають у складних умовах», — каже Дмитро Дремлюженко, староста Ярової.

«Це єдиний спосіб вижити, адже роботи немає, та і як працювати, коли в тебе дитина маленька? Допомога дуже потрібна насамперед їм. Ви рятуєте наших дітей», — говорить Вікторія, місцева мешканка.

Наслідки окупації Ярова відчуває досі: під час чергового обстрілу спалахнув замінований ворогом ліс.

«Допомогу отримали і ті родини з дітьми, які постраждали від лісової пожежі, і родини, які виїхали ще в 2014 році з Донецька та Горлівки — вони не втрачають надії повернутися додому», — підкреслює Микола Осиченко, амбасадор Фонду, керівник Маріупольського телебачення.

З початку повномасштабної війни Фонд спрямував понад 380 тисяч продуктових наборів для мешканців Донецької області та тих, хто тимчасово евакуювався з регіону.

З 2014 року Фонд передав для жителів України 13 млн продуктових наборів. Допомога надається в рамках програми «Рінат Ахметов — Порятунок життів».

За консультацією щодо умов отримання допомоги звертайтеся на безкоштовну гарячу лінію Фонду 0 (800) 509 001, або пишіть в месенджер Фонду http://m.me/AkhmetovFDU