Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Дві машини швидкої допомоги отримали лікарі в Рівненській області

30.07.2019

Фонд Ріната Ахметова передав у Рівненську область два сучасні автомобілі швидкої допомоги класу B. Вони увійшли до числа перших 30 машин, переданих обласним лікарням, станціям швидкої допомоги й амбулаторіям сільських громад у 22 областях України. До кінця року заклади охорони здоров’я в усіх регіонах країни отримають ще 170 сучасних швидких.

«Нові автомобілі максимально укомплектовані та відповідають усім як українським, так і європейським стандартам. З їхньою допомогою можна виконувати всі функції, що покладені на екстрену медичну допомогу. Автомобіль повністю підходить для реанімаційних дій, і його єдина відмінність від аналогічних швидких класу С – відсутність апарату штучної вентиляції легенів, в іншому вони повністю ідентичні за своєю комплектацією», – сказав Олег Гекавчук, заступник головлікаря Рівненського центру екстреної медичної допомоги.

Обидва автомобілі будуть працювати на півдні Рівненської області – у Сарнах і Зарічному.

– Такі проекти дуже потрібні. Хотілося, щоб вони розвивалися й надалі, – підсумував Олег Гекавчук.

На сьогодні Фонд реалізував низку проектів, які допомогли сотням тисяч українців зберегти своє здоров’я. Зокрема, допомогу отримали понад 120 000 осіб у рамках програм «Рак виліковний» і «Стоп туберкульоз». Фонд – єдиний в Україні щороку надає підтримку дітям Донбасу в рамках таких проектів, як «Здорове серце», «Реабілітація поранених дітей», «Ліки дітям», «Тепер я чую».

Тільки на Донбасі за останні п’ять років завдяки допомозі Ріната Ахметова були врятовані життя понад 1 000 000 людей.