Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Дуже важлива допомога для жителів Пісків

23.08.2016

Штаб Ріната Ахметова знову доставив допомогу мирним жителям Пісків. До складу мобільної бригади увійшов Олександр Вишняков, директор Гуманітарного штабу.

На сьогодні в селищі, розташованому безпосередньо на лінії вогню, проживають 12 осіб. Ще одна мешканка Пісків Софія Толмачова перебуває на лікуванні в Селидовому. До війни в селищі проживали 5 тисяч осіб, але через безперервні бойові дії більшість була змушена покинути свої будинки.

«В Піски ми приїжджаємо із січня цього року. Дорога сюди завжди складна й небезпечна, але жителі чекають і дякують, що про них не забувають. Тут залишаються, переважно, люди похилого віку, сім’ї з інвалідами, яким нікуди їхати. Всім їм набори ми доставляємо адресно – так зручніше й безпечніше для жителів», – розповідає Юлія Малахова, координатор мобільної бригади Штабу Ріната Ахметова.

Крім жителів Пісків, допомога від Штабу Ахметова отримали в п’яти сусідніх населених пунктів – Нетайлове, Невельське, Водяне, Опитне й Північний. Всього було видано 577 продуктових наборів (17 з яких – для малюків до 35 місяців) і 560 гігієнічних наборів.

«Це був 4-й виїзд мобільної бригади Штабу Ріната Ахметова в Піски й навколишні селища. Ці населені пункти розташовані на самій лінії вогню, тут не припиняються обстріли. У них залишається понад півтисячі мирних жителів. Наші мобільні бригади привозять допомогу в 90% населених пунктів уздовж лінії вогню, куди можна доїхати. Ми розуміємо весь ризик для волонтерів, але тим людям, які тут залишаються, набагато складніше, і їм необхідно допомагати», – пояснює Олександр Вишняков, директор Гуманітарного штабу.

За весь час роботи мобільні бригади Штабу Ріната Ахметова відвідали 425 населених пунктів і видали 189 тисяч продуктових наборів. Станом на 23 серпня, Гуманітарна штаб видав 9 млн 378 тис. наборів виживання з обох боків лінії зіткнення.