Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Друга автоколона в межах 17-го Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова прибула до Донецька

07.04.2015

Сьогодні друга автоколона до Донецька в межах 17-го рейсу Гуманітарного штабу Ріната Ахметова прибула на «Донбас Арену».

25 великовантажних автомобілів доставлять на Донбас 500 тонн продуктів: крупи, м’ясні та рибні консерви, борошно, вівсяні пластівці, цукор, соняшникову олію, згущене молоко, дитячі пюре. Із цих продуктів волонтери ФК «Шахтар» найближчим часом сформують 35 тисяч наборів виживання, попередньо наклеївши на кожну одиницю продуктів стикери «Благодійна допомога. Не для продажу».

«Сьогодні 25 автомобілів Гуманітарного штабу Ріната Ахметова доставили 500 тонн продукції, що дозволить сформувати 35 тисяч наборів для виживання. У квітні в нас досить інтенсивний графік доставляння. Штаб відправляє не менше двох колон на тиждень. Всього в цьому місяці їх буде десять», — розповів Олександр Вишняков, керівник напряму «Гуманітарна допомога» Штабу Ріната Ахметова.

Перед виїздом машини й вантаж пройшли моніторинг представниками добровольчих батальйонів у присутності ЗМІ: «Ми не вперше перевіряємо вантажі Штабу Ріната Ахметова. Цього разу також усе гаразд. Продукти харчування та дитяче харчування. Проблем і претензій немає», — командир роти полку «Дніпро-1» Анатолій Могила.

Весь вантаж у межах Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова перед відправленням на Донбас пройшов реєстрацію в Міністерстві соціальної політики, згідно з останніми вимогами законодавства, як гуманітарна допомога. З усіма необхідними пропускними документами автоколона пройшла українську митницю і всі блокпости. Із документами на автоколону можна ознайомитися за посиланням: http://www.fdu.org.ua/files/docs/21_ru_ttn_07.04.2015.pdf

Гуманітарна допомога, яку везе автоколона 17-го Рейсу, призначена для мирних жителів, котрі перебувають як у зоні АТО, так і на території Донецької та Луганської областей, підконтрольній українській владі.

Нагадаємо, всього у квітні Гуманітарний штаб Ріната Ахметова планує доставити мирному населенню Донбасу 500 тисяч наборів для виживання і 30 тисяч дитячих наборів. Для цього упродовж місяця на Донбас вирушать 10 автоколон — 8 до Донецька і 2 колони до Маріуполя.