Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Друга автоколона 18-го Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова вже в Донецьку

22.04.2015

Сьогодні, 22 квітня, друга автоколона 18-го Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова прибула до Донецька. 39 великовантажних автомобілів доставили на Донбас 780 тонн продуктів: цукор, борошно, соняшникову олію, крупи, макарони, рибні та м’ясні консерви, паштет, вівсяні пластівці, згущене молоко.

Гуманітарний вантаж прибув до логістичного центру Штабу на стадіоні «Донбас Арена», де з цих продуктів волонтери ФК «Шахтар» найближчим часом сформують 70 тисяч наборів виживання, попередньо наклеївши на кожну одиницю продуктів стикери «Благодійна допомога. Не для продажу».

Набори виживання призначені для найбільш соціально незахищених категорій дорослого мирного населення зони проведення АТО Донецької та Луганської областей: для людей похилого віку, інвалідів, багатодітних матерів та інших громадян пільгових категорій.

Весь благодійний вантаж у межах Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова перед відправленням на Донбас пройшов реєстрацію в Міністерстві соціальної політики, згідно з останніми вимогами законодавства, як гуманітарна допомога. З усіма необхідними пропускними документами автоколона пройшла українську митницю і всі блокпости. Із документами на автоколону можна ознайомитися за посиланням: http://www.fdu.org.ua/files/docs/29_ru_soprovoditelnye_dokumenty_avtokolonny_22.04.15.pdf

«Цей тиждень у Штабі Ріната Ахметова є досить інтенсивним. Нам за 4 дні потрібно відправити 3 автоколони. Сьогодні в колоні їде практично повний набір продуктів, який входить до продуктового пакета. Це крупи, м’ясні та рибні консерви, борошно, цукор, згущене молоко, соняшникова олія. На допомогу Ріната Ахметова в містах, які розташовані за лінією зіткнення, чекають з особливим нетерпінням, бо щодня продукти коштують дедалі дорожче, і пільговим категоріям населення чимраз важче купувати їх самостійно. Щодня там відкриваються 27 точок видавання допомоги Ріната Ахметова. Ця допомога там дуже затребувана. 70 тисяч продуктових наборів, які їдуть сьогодні, роздадуть мирним жителям за 4 дні», — прокоментував відправлення колони волонтер Гуманітарного штабу Максим Ровінський.

Нагадаємо, всього у квітні 2015 року Гуманітарний штаб Ріната Ахметова планує відправити мирному населенню Донецької та Луганської областей 500 тисяч наборів виживання і 30 тисяч дитячих наборів.