Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Допомогу Ріната Ахметова отримали жителі Ясинуватського району

15.02.2019

Згідно з останніми даними ООН, приблизно 3,5 мільйона осіб на Донбасі, як і раніше, потребують гуманітарної допомоги. Насамперед їжі та медикаментів. Уже п’ятий рік найбільша програма Фонду Ріната Ахметова – Гуманітарний штаб – доставляє продуктові набори найбільш незахищеним верствам населення: людям похилого віку, дітям, людям з інвалідністю.

Сьогодні допомогу Ріната Ахметова одержали мешканці  Ясинуватського району. І серед них Світлана Суржицька з Новобахмутівки. До початку конфлікту вона жила разом із великою сім’єю, а нині залишилася одна.

«Коли у 2015 році почалися сильні обстріли, мати з сестрами виїхали в інший регіон. Я залишилася з чоловіком – не змогли покинути будинок і господарство. А у квітні 2015 року чоловік поїхав продавати молоко та пропав безвісти. Донині не знаю про його долю», – розповіла Світлана Григорівна.

Внаслідок постійних обстрілів домашнє господарство занепало. Одну з корів убило після вибуху снаряда, друга через обстріли збожеволіла, і її довелося зарізати. Всі ці обставини підкосили здоров’я Світлани Григорівни – стався інсульт.

«Руку та ногу паралізувало, тому в господарстві доводиться поратися однією рукою. Важко. Спасибі Рінату Ахметову за те, що не покинув у біді й допомагає», – подякувала жінка.

Загалом у лютому допомогу Ріната Ахметова отримають 22 500 мирних жителів населених пунктів Донбасу на лінії зіткнення.