Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Допомогу Ріната Ахметова отримали жителі прифронтової Трьохізбенки

21.03.2019

Селище Трьохізбенка Луганської області під постійним вогнем. Щодня впродовж п’яти років тут чутні постріли зі стрілецької зброї, мінометів та іншої важкої артилерії. Звикнути до цього неможливо.

– Обстріл завжди несподіваний. Зазвичай падає на віддалі. Коли розривається поруч, то екстрено евакуюємося з будинку й біжимо до підвалу, – розповідає Марина Артемова.

Марина Миколаївна – багатодітна мама. П’ять років тому в неї було зовсім інше життя, сповнене планів і надій.

– Раніше ми жили в Слов’яносербську. Двох дітей від першого шлюбу виховувала одна, а потім зустріла чоловіка. Він добре ставився до дітей. Планували розписатися. Потім я завагітніла, але до весілля справа так і не дійшла – почався збройний конфлікт, і він пішов. Сказав, що в таких важких умовах тягнути сім’ю з трьома дітьми не зможе, – згадує жінка.

А Марина здужала. Спочатку вирішила відвезти дітей на підконтрольну територію й переселилася в Трьохізбенку. Старе життя залишилося на іншому березі річки Сіверський Донець.

– До початку бойових дій я працювала в Санепідемстанції, був у нас будинок із господарством, підтримка коханого чоловіка. Зараз троє дітей на руках, роботи немає. Допомагають батьки, город ще маємо, але важко, – каже багатодітна мама.

Марина Артемова – серед тих, хто отримує допомогу Ріната Ахметова. Набори виживання в Трьохізбенку сьогодні доставили бригади мобільної видачі.

– Наше селище в березні неодноразово обстрілювали, тому те, що робить Фонд Ріната Ахметова, справжній подвиг. Нам привозять життєво потрібну допомогу попри небезпеку. Дякую за це. Особлива подяка Рінату Леонідовичу за те, що допомагає в скрутні часи. Ми з дітьми дуже вдячні за цю підтримку, – зазначила Марина.

За роки бойових дій на Донбасі Фонд Ріната Ахметова видав понад 12,2 мільйона продуктових наборів. Для багатьох одержувачів ця допомога була й залишається єдиним шансом вижити.