Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Допомогу Ріната Ахметова отримали жителі Новотроїцького

23.04.2019

Сьогодні Фонд Ріната Ахметова видає набори виживання в селі Новотроїцьке. Серед тих, хто отримує тут допомогу, багатодітна мама Яна Дубицька. З початку збройного конфлікту жінка перебуває в стресовому стані – постійно непокоїться  за життя чотирьох своїх дітей. Намагається ні на крок не відпускати їх від себе, адже Новотроїцьке – село прифронтове. Тут завжди є небезпека обстрілу. Півтора року тому жінка отримала черговий удар: загинув чоловік.

«Він захищав рідну маму від співмешканця. Не дав побити її, а той всадив у серце ніж, – плаче Яна. Але швидко заспокоюється – не хоче засмучувати дітей. – Намагаюся згадувати коханого без сліз, хоча це важко. Розповідаю дітям, як ми познайомилися. Що це була любов із першого погляду, коли він прийшов у мій клас багато років тому. Він завжди захищав людей від несправедливості. З ним було спокійно, він завжди говорив, що разом ми подолаємо будь-яке випробування».

Коли чоловіка не стало, Яна впала в депресію. Від обстрілу зруйнувався будинок, діти плакали та кликали тата… Здавалося, життя скінчилося. Але потім жінка опанувала себе, почала багато працювати.

– Бралася за усілякий підробіток. Основні гроші заробляла на чищенні горіхів. Це робота сезонна. Не знаю, як би ми виживали, але на допомогу прийшов Рінат Ахметов. Продуктові набори Фонду рятують нам життя, – сказала Яна Дубицька.

Завдяки допомозі Ріната Ахметова за роки конфлікту на Донбасі врятовано життя понад мільйона людей.