Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Допомога — це питання виживання»: для переселенців із Селидового у Кам‘янському триває видача проднаборів від Фонду Ріната Ахметова

17.09.2024

Евакуація із Селидівської громади Донецької області триває. Чимало людей облаштовуються у Кам‘янському, що на Дніпропетровщині. Фонд Ріната Ахметова передав для них тисячу продуктових наборів. Видачі здійснюються у гуманітарному хабі «СЕЛИДОВЕ. UA».

«Ми не красномовні, але це дуже й дуже важлива підтримка для нас. Ми отримуємо її вперше і вдячні, адже це питання виживання», — говорить багатодітна мама із Селидового Оксана.

І додає, що кожна новина про наслідки війни у її місті відгукується у серці глибоким болем.

«Дякуємо воєнній адміністрації міста Селидового та Фонду Ріната Ахметова за надання гуманітарної допомоги, вона дуже потрібна у наш військовий час», — говорить переселенка із Селидового Анна.

Центр для ВПО «СЕЛИДОВЕ. UA» почав працювати у Камянському у серпні. За словами його співробітниці Наталії Анохіної, для людей які перемістилися з гарячих точок це більше, ніж необхідність:

«Із Фондом Ріната Ахметова ми знайомі давно і це завжди вчасна підтримка. Зараз дуже багато людей виїхало, зокрема, до Дніпропетровської та до Київської областей. Ми сподіваємося на подальшу співпрацю», — говорить пані Наталя.

Кожний продуктовий набір містить макаронні вироби, цукор, сіль, борошно, крупу, соняшникову олію, консервовану квасолю, тушковане м‘ясо, паштет, печиво.

З 2014 року Фонд передав для жителів України 13 млн продуктових наборів. Допомога надається в рамках програми «Рінат Ахметов — Порятунок життів».

За консультацією щодо умов отримання допомоги звертайтеся на безкоштовну гарячу лінію Фонду 0 (800) 509 001, або пишіть в месенджер Фонду http://m.me/AkhmetovFDU